Vídeos

ESMORZAR ÍBER AL PLA DE LES ALZINES 18-12-2022

VOLTA AL MASSÍS DEL MONTBLANC 2009

EXPOSICIÓ “DONA’M CORDA” AL MUSEU TORRE BALLDOVINA


 Vídeo “DONA I MUNTANYA”


Vídeo dels 33 anys del Col·lectiu Ciutadà i 25 dels bruixots del Torrent (2012)


Homenatge a Robert Cama i Dalmases

Avui 4 de setembre de 2022, a la font de Sant Roc de Santa Coloma de Gramenet, ens hem trobat familiars i amics de Robert Cama per depositar-hi les seves cendres. Un adeu emotiu amb intervencions dels companys de vida i de les moltes entitats i activitats culturals i de defensa de la llengua de les que en va ser motor o hi va participar activament. Els seus companys de la coral Tanit li van dedicar dues cançons i vam finalitzar l’acte cantant tots junts.



Vídeo de l’arribada de la flama del Canigó (23-6-2022)


Vídeo de l’expedició a l’Atlas Central al Marroc projectat al CEP  el 27 d’abril de 2022 dins dels actes del 75è aniversari

El mes juny del 2.006, 3 socis del Centre Excursionista Puigcastellar de Santa Coloma de Gramenet, (Mariano Colina, Josep Pitarque i Manel Galgo), conjuntament amb 2 amics (Conrat Perez i Josep Ibarz) vàrem fer un viatge/expedició a l’Atlas Central (Marroc) amb l’objectiu d’assolir el M’Goun (4.085) i a la vegada endinsar-nos en la zona bereber del massís a fi de conèixer-la. Una producció de Josep Pitarque-Gramenet.tv


Vídeo de l’acte”DONES LLEGEIXEN POESIA DE DONES” que es va celebrar el 20 d’abril del 2022 a La Ciba

https://www.facebook.com/canal150gramenet/videos/331867059084460/


Sardanes a la plaça del dia de la dona, ajornades pel mal temps


Paraules d’en Ferran López en accedir al càrrec de president del CEP


POETES DEL BARCELONÈS NORD

ACTE DEL CORRELLENGUA 2021 DEL 6 DE NOVEMBRE AL TEATRE LA COLMENA


ESMORZAR IBÈRIC AL PLANELL DE LES ALZINES 19-12-2021


 

VÍDEO DE MUNTANYA EN LA CELEBRACIÓ DEL 75 ANIVERSARI


CAN PASCALI I LA MINA

La mina d’aigua de Can Pascali és un dels tresors de l’enginyeria civil colomenca. Juntament amb la Mina d’en Selva, van servir per l’abastiment d’aigua del nucli urbà i de reg agrícola fins que el creixement de la població i l’avenç en els sistemes d’abastiment d’aigua, les van deixar obsoletes. Tot i així han estat en servei fins fa relativament poc temps i continuen vives i demanen reconeixement i cura, com a peces úniques del patrimoni natural, històric, tecnològic i cultural de la població. Un patrimoni que, en aquest cas, s’hauria d’inscriure en la reivindicació i recuperació de la memòria històrica, concepte d’abast molt ampli. En aquesta filmació es recull l’origen de la masia de Can Pascali, lligada a la Mina del mateix nom, quin va ser l’ús de l’aigua i la visita a l’estat actual de la Mina amb comentaris d’espeleòlegs estudiosos de les mines d’aigua de la comarca. Aquesta filmació vol ser una eina de coneixement sobre la història i la forma de vida de la Santa Coloma que ha transitat del món rural a l’urbà. I a la vegada, i un testimoni del valor antropològic i cultural de les mines d’aigua, que han de ser preservades com peces úniques que són. Agustina Rico Villoria

 

Dissabte 6 de novembre s’ha fet la Jornada de treball que cada any organitza el Col.lectiu Ciutadà-bruixots del CEP, en la que es fa una intervenció en defensa del medi natural o el patrimoni.

Enguany hi han participat una trentena de persones amb la col·laboració i l’assessorament del Museu Torre Balldovina. S’ha intervingut traient bulbs o rizomes de lliri que en els anys 60 es van plantar al Poblat ibèric per a embellir el jaciment. Aquesta plantació ben intencionada, amb els anys ha resultat contraproduent, ja que posa en risc alguns murs del jaciment quan el rizoma o arrel creix entre les pedres del mur i l’acaba deteriorant, a més de ser una planta molt invasiva i de ràpida reproducció. Al final de la jornada s’han extret molts lliris que s’han carregat en dues furgonetes dels guardes del Parc de la Serra de Marina.



La situació del català a Santa Coloma va ser analitzada per una taula d’experts el passat 18 de novembre a l’espai Jaume P. Sayrach de la Biblioteca del Fondo.

acte del CORRELLENGUA 2021

Alexandra Sans, coordinadora del Centre de Normalització Lingüística L’Heura, exposà els mitjans amb què compten les persones interessades a connectar amb la llengua catalana. Mireia Plana, vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, va parlar de les activitats que desenvolupa l’entitat en barris que han viscut les successives onades immigratòries i en concret del pla específic per a l’Eix Besòs. Albert Fabà, sociolingüista colomenc responsable d’Anàlisi i Avaluació del CNL, aportà dades sobre l’evolució del coneixement i de l’ús del català des de la dècada dels 70 fins l’actualitat i la investigadora de la UB i la UOC Marina Massaguer va posar èmfasi en les vies d’integració lingüística per a universitaris estrangers. Un breu debat amb el públic assistent, de caire molt intensament viscut sobre la realitat lingüística actual colomenca, va concloure l’acte.


Josep Sol escriptor colomenc – Conferència a càrrec de Jacint Torrents -Santa Coloma de Gramenet

acte inclòs dins la programació del CORRELLENGUA 2021


PRESENTACIÓ DEL VÍDEO LA MASIA I LA MINA DE CAN PASCALI


DONES LLEGEIXEN POESIA


UN RECORREGUT PER L’EXPOSICIÓ JOAN VICENTE CASTELLS, L’HOME DE LA CARTERA


PRESENTACIÓ DELS LLIBRES DE JORDI VALLS, RODOLFO DEL HOYO I CHEMA CORRAL Sant Jordi 2021


EXPOSICIÓ HOMENATGE JOAN VICENTE CASTELLS 100 ANIVERSARI


Aquí podeu veure un vídeo del concert d’hivern 2021


PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: ELS AMOS DEL PASSEIG DE GRÀCIA (7-5-2021)


vídeo del 66è Aplec de la Sardana del Patronat Pro-aplec i els Amics de la Sardana


vídeo del concert de l’Orfeó Tanit dintre del cicles dels maigs corals de la FCEC, celebrat el 12 de maig del 2019 a l’església de Sant Pere de les Puel·les


vídeo de la nadala “Quan somrius” de Josep Thió, adaptada per Omnium Cultural dedicada als presos polítics, cantada el 24 de desembre del 2017 a diferents llocs de Catalunya simultàniament.



ORFEÓ TANIT 2016: 20 ANYS DE MÚSICA CORAL


“L’EXCURSIONISME AL FRANQUISME”, acte presentat per MANEL GALGO, al CEP

 

Història de la font d’en Manelic i la casa dels Nins
El passat divendres 5 de juny de 2015 el Centre Excursionista Puigcastellar va inaugurar l’exposició “La font d’en Manelic i la Casa dels Nins” i aquest audiovisual que fa un recorregut històric des de la seva construcció fins l’actualitat.


En memòria d’en Pere Alsina que ens va deixar fa 20 anys (2014)


Vídeo de l’Orfeó Tanit en la presentació del 60è Aplec a l’Auditori (2014)

  • Vídeo de l'Orfeó Tanit en la presentació del 60è Aplec a l'Auditori (2014)

Caramelles 2013


Caramelles 2012


Torrent de les Bruixes, 25 anys; i 33 del Col·lectiu Ciutadà del C.E.P. (2012)


Crida anual dels Buixots – Serra Marina – Gramenet – C.E.P. (2012)


Plantada Ramon Berenguer IV (2011)