Sotllo!! Els racons amagats

Aquesta àrea pirinenca en la qual s’emmarca la nostra aventura es localitza en el sector nord-oriental de la comarca del Pallars Sobirà.

Cap els anys vuitanta vam fer les nostres primeres sortides per aquesta solitària regió quan encara els refugis eren inexistents, aconseguint vàries ascensions als cims més característics de la zona i guardant un inesborrable record d’aquelles valls recent obertes als nostres ulls.

Avui, no massa lluny de la “data de caducitat”… però que encara no hem perdut ni el tren, ni el tramvia, ni l’autobús, hem planificat aquesta “aventura”intentant encadenar una bona part d’aquelles primeres il·lusions.

L’activitat no és difícil, deuràs prestar atenció en l’orientació pels quasi inexistents camins. La cresta Nord del Sotllo no presenta més d’un IIº grau de dificultat, per contra, el descens per la Oest ja necessita una atenció o precaució especial i saber bellugar-te per terrenys delicats. Prestar atenció, segons la data, i portar el material necessari per les possibles congestes de neu que puguis trobar, per exemple el coll de Guins de l’Ase, són molt dretes.

Nosaltres, com us dèiem, a prop de la “data de caducitat”…., aquesta sortida la vam programar, com tantes altres, per gaudir intensament de la muntanya.

Els quatre dies que la vam fer durar, queden resumits en aquelles dues paraules del nostre estimat i malograt Iñaki Ochoa de Olza, ¡¡PURA VIDA!!.

 1 al 4 d’agost del 2016

Rosa Gisbert & Jo@n Yuste

Accediu al reportatge sencer fent click a la imatge:1 IMG_9808-1