CONCERT DEL GLÒRIA DE VIVALDI

El 30 de juny del 2013, l’Orfeó Tanit de Santa Coloma va oferir el Concert del Glòria de Vivaldi, per acomiadar el curs 2012-2013,  en el tradicional concert de clausura que va tenir lloc a l’auditori de Can Roig i Torres de la nostra ciutat.

En aquest concert van participar l’Orfeó Tanit , l’Orfeó l’Eco de Catalunya i la Coral de la Diputació de Barcelona, acompanyats de l’orquestra “Clàssics de Vallvidrera” i de quatre solistes sota la direcció de l’Àngel Villagrasa.

Programa:

Aquest concert organitzat de manera gratuïta per l’Orfeó Tanit es va dividir en tres parts.

A la primera part, l’Orfeó Tanit va oferir un repertori que va incloure obres del renaixement, barroc i actuals. El concert va començar amb la interpretació del Canticorum iubilo del compositor alemany de Georg Friedrich Haendel, per continuar amb dos temes anònims del renaixement, Amor que tens ma vida i Dindirindin, posteriorment, va interpretar La Truita de Franz Schubert, i el Siyahamba, de tradició africana  i  va finalitzar amb una peça de gospel Wade in the water.

Pel que fa a la segona part, l’orquestra “Clàssics de Vallvidriera” va interpretar dos temes, el primer, Gabriel’s oboe del músic Ennio Morricone composat per al film “La Missió” i el segon tema interpretat, va ser Oblivion un dels tangos més coneguts de l’argentí Astor Piazzola composat l’any 1982 i que posteriorment va ser un dels temes que integren la banda sonora del film “Oblivion”.

Aquesta part va concloure amb l’aria Lascia ch’io pianga per soprano de Georg Friedrich Haendel que forma part de l’òpera de Rinaldo de 1711, intrepretada per la solista Lluna Pindado. Aquesta aria molt coneguda s’ha inclòs en diverses pel·lícules com Farinelli, Anticrist i All Things Fair.

A la tercera part i última del concert, les tres corals acompanyades per l’Orquestra “Clàssics de Vallvidriera” i de les solistes Mar Serinyà, Sílvia Sabater i Judit Almúnia van oferir el Cànon de la Pau de Francis Terral i a continuació, una selecció de nou peces de música sacra barroca del Glòria en Re major per a solistes, cor i orquestra RV 589 d’Antoni Vivaldi.

Balanç:

Cal destacar que l’Auditori de Can Roig i Torres estava ple, l’acollida del públic va ser molt càlida i es van rebre intensos aplaudiments, la qual cosa, dóna a l’Orfeó Tanit molta embranzida per continuar treballant i lluitar en la consolidació d’un cor estable i rigorós que vol promoure el cant coral a la nostra ciutat.

Aquest curs ha comportat una millora tècnica del cor substancial i això s’ha pogut observar en la interpretació del Glòria de Vivaldi presentat en aquest últim concert, gràcies a la feina de la direcció musical de l’Àngel Villagrasa, així com, al compromís dels cantaires.

Després de l’estiu, el nostre cor reprendrà la seva activitat tots els dimecres amb nous reptes que es desvetllaran més endavant.

Finalment, l’Orfeó Tanit vol donar cabuda a la gent interessada en cantar en una coral amb ganes de desenvolupar un treball seriós al mateix temps que amè i divertit.

                                                                                   Text: Dolors Romero Labrada