Els Alts Tatras

La serralada dels Carpats es el gran sistema muntanyenc de l’Europa Oriental, forma un gran arc de 1600 km de longitud superant en quatre vegades més la longitud del nostre Pirineu. S’estén al llarg de les fronters d’Àustria, República Txeca, Eslovàquia, Polònia, Ucrainia, Romania, Servia i el nord d’Hongria, el que la converteix en la segona serralada més llarga d’Europa desprès dels Alps Escandinaus.

La seva màxima “cruesa” es concentra entre mig de les fronteres de Polònia i Eslovàquia, superant la seva altitud els 2600m. Aquest poderós tros de serralada, relativament curt, denominat els alts Tatras guarda gelosament un grapat de cims amb bon grau de dificultat, grans vies d’escalada, nombrosos colls amb passos equipats per la comunicació de les valls i racons d’una bellesa envejable. Si a tot això li afegim una bona xarxa de refugis, uns itineraris perfectament senyalitzats i uns camins d’alçada increïblement cuidats, fruit de l’època comunista, tindrem els ingredients perfectes per una bona activitat d’alta muntanya.

Nosaltres varem poder gaudir de tot això del 12/09 al 23/09 de 2016. La climatologia, molt complicada, es va mantenir relativament benigna i ens va deixar fer tot un seguit de cims i d’activitats varies, però també ens va ensenyar la seva cara més crua en el pas d’un parell dels delicats colls.

Amb aquet petit resum et deixem la porta oberta per donar llibertat als teus somnis.

“Vivim d’il·lusions. Jo tenia la meva per explicar-la i ja ho he aconseguit.”

                          Jo@n Yuste & Rosa Gisbert